Hakkımızda

American Staffordshire Terrier Köpeği Irk Derneğimiz; American Staffordshire Terrier (AST) Köpeğinin Federation Cynologique İnternationale (FCI) ın belirlediği ırk standartlarına göre üretilmesi, eğitilmesi, standartlarının yükseltilmesi, yapılacak yarışma veya etkinliklerle ülkemizin yurt içinde ve  dışında temsil edilmesinin gerçekleşmesi, yurt içinde bu konuda çeşitli eğitim ve seminerlerin düzenlenmesi ve bu konuda etkin uluslararası kişilerin ülkemize davet edilmesi amacı ile kurulmuştur.
Derneğimiz; Dünya Köpek Irkları ve Köpekle İlgili Konuların Organizasyonu olan, her ülkeden bir tane olmak üzere 98 üyesi ve/veya anlaşmalı ortağı olan ve bunların her biri kendi soy kütüklerini tutan, ait oldukları ülkede üretilen köpekler için kendi soy kütüğü belgelerini düzenleyen ve kendi hakemlerini yetiştiriren,  FCI soy kütüğü belgeleri ile hakemlerin üyesi ülkelerde karşılıklı olarak tanınmaları ve kabul görmelerini sağlayan FCI (Fédération Cynologique Internationale) TAM ÜYESİ olan Türkiye’de 2006 yılında kurulan Köpek Irkları ve Köpek Bilimleri Federasyonu ( KIF ) üyesidir.
Köpek Irkları ve Köpek Bilimleri Federasyonu ( KIF ) merkezi Belçika'da olan Tüm Dünyadaki Köpek Irklarının Ülkeler adına kayıt altına alınması ve kayıtlı ırkların soy kütük belgelerinin uluslararası geçerliliğini, köpek ırklarının gelişimi için, bilimsel ve yönetsel organizasyonların düzenleyicisi olan FCI’ a (Fédération Cynologique Internationale) 09 Haziran 2015 tarihinden itibaren yarı üyesi olarak kabul edilmiş, 6 Kasım 2017 tarihinde ise 68 oy kullanan ülkenin 64 tanesinin oyunu alarak ki, bu FCI tarihinde bir rekor ve ilktir, FCI tam üyesi haline gelmiştir.  KIF, ülkemizi Dünya içinde Kinoloji ve köpek ırkları ile ilgili temsil etme yetkisine sahip tek organizasyondur.

Federation Cynologique İnternationale (FCI) adı ile, 2015 rakamlarına göre bünyesinde 91 üye ülke, sadece 52 ülkede 16.933 Irk, spor, bölgesel dernek ve kulübü barındıran, 60 milyonun üzerinde kayıtlı köpekle on milyonlarca köpek sahibi üyesi bulunan ülkemizde de Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu (KIF) olarak faaliyet gösteren Dünyadaki En büyük Köpek Irkları Kuruluşuna üyedir.
Derneğimiz; American Staffordshire Terrier (AST) kalitesini artırmak, doğru üretimini sağlamak ve AST severlere doğru  bilgi vermek üzere kurulmuş, faaliyet gösteren bilimsel ve doğru metodlarla çalışan bir dernektir., Irk garantisi için soy kütüğü takibi yaparak, bilinçli ve doğru üretimi destekleyerek şecereli köpek üretimini sağlamak derneğimizin en hassas olduğu nokta olup, KIF bünyesinde, American Staffordshire Terrier (AST) Köpeğine ilgi duyanlara yardımı ve bilgi vermeyi amaç edinmiştir.
Vizyonumuz önümüzdeki yıllarda ülkemizdeki yerli üretim köpeklerin yurtdışındaki yarışmalarda ırk standartı ve eğitim konusunda derece yapabilecek konuma gelmesini sağlamaktır. Her yıl düzenli olarak belli illerde yapılacak KIF etkinliklerinin yanısıra, kulüp yarışmaları (Irk standartı yarışmaları), Eğitim Seminerleri ve Eğitim Sınavları ile AST severleri bilgilendirmek derneğin sosyal sorumluluğudur.
Tüm American Staffordshire Terrier (AST) Köpeği sevenleri aramızda görmekten mutluluk duyacağız. Dernek tüzüğü ve yönetmelikler ışığında, belli kuralları yerine getirerek, derneğimize üye olabilir tüm etkinliklerimize katılabilirsiniz.