KIF / FCI

Derneğimiz; Dünya Köpek Irkları ve Köpekle İlgili Konuların Organizasyonu olan, her ülkeden bir tane olmak üzere 98 üyesi ve/veya anlaşmalı ortağı olan ve bunların her biri kendi soy kütüklerini tutan, ait oldukları ülkede üretilen köpekler için kendi soy kütüğü belgelerini düzenleyen ve kendi hakemlerini yetiştiriren,  FCI soy kütüğü belgeleri ile hakemlerin üyesi ülkelerde karşılıklı olarak tanınmaları ve kabul görmelerini sağlayan FCI (Fédération Cynologique Internationale) TAM ÜYESİ olan Türkiye’de 2006 yılında kurulan Köpek Irkları ve Köpek Bilimleri Federasyonu ( KIF ) üyesidir.

Köpek Irkları ve Köpek Bilimleri Federasyonu ( KIF ) merkezi Belçika'da olan Tüm Dünyadaki Köpek Irklarının Ülkeler adına kayıt altına alınması ve kayıtlı ırkların soy kütük belgelerinin uluslararası geçerliliğini, köpek ırklarının gelişimi için, bilimsel ve yönetsel organizasyonların düzenleyicisi olan FCI’ a (Fédération Cynologique Internationale) 09 Haziran 2015 tarihinden itibaren yarı üyesi olarak kabul edilmiş, 6 Kasım 2017 tarihinde ise 68 oy kullanan ülkenin 64 tanesinin oyunu alarak ki, bu FCI tarihinde bir rekor ve ilktir, FCI tam üyesi haline gelmiştir.  KIF, ülkemizi Dünya içinde Kinoloji ve köpek ırkları ile ilgili temsil etme yetkisine sahip tek organizasyondur.

Federation Cynologique İnternationale (FCI) adı ile, 2015 rakamlarına göre bünyesinde 91 üye ülke, sadece 52 ülkede 16.933 Irk, spor, bölgesel dernek ve kulübü barındıran, 60 milyonun üzerinde kayıtlı köpekle on milyonlarca köpek sahibi üyesi bulunan ülkemizde de Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu (KIF) olarak faaliyet gösteren Dünyadaki En büyük Köpek Irkları Kuruluşuna üyedir.